Wat is een RIS Opleiding?

Een RIS opleiding is een rijopleiding in stappen.
Voornaamste doel van de Rijopleiding in Stappen is de veiligheid op de weg te verbeteren. Juist mensen die net hun rijbewijs hebben, zijn namelijk vaak betrokken bij verkeersongelukken. Te vaak. De Rijopleiding in Stappen kan daar verandering in brengen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat een beginnend chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding IStappen, veiliger het verkeer in gaat. Bovendien heeft deze opleiding een veel hoger slagingspercentage dan de reguliere opleiding.

De RIS Opleiding heeft een landelijk gemiddeld slagingspercentage van 85%!

 

De RIS opleiding is opgebouwd uit 4 modules, waarin je op een gestructureerde manier leert autorijden. De RIS betekent een verbreding en verdieping van de rijopleiding. Hierdoor ben je beter voorbereid op je examen en op je verantwoordelijkheden na het behalen van je rijbewijs.  

Opbouw van de modules:

  • Module 1 leer je de auto kennen.
  • Module 2 krijg je de auto bij verschillende snelheden onder controle.
  • Module 3 beoefen je alle facetten van het verkeer.
  • Module 4 verfijn je je kennis en doe je extra rijvaardigheden op. Je bepaalt nu zelf de route met kaarten en wegwijzers en oefen je met bijzondere omstandigheden, zoals bij gladheid. 

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules word je kennis en vaardigheden getoetst door de RIS-instructeur.

In de derde module kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kun je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De gehele RIS Opleiding word er nauw samengewerkt met de examinator.
Dezelfde examinator krijg je ook op je eindexamen.
Dit heeft vele voordelen.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat je je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart